Mistrovství České a Slovenské republiky

27.06.2018 15:46

Michal Figalla:

"Ahoj, letos je moje sezóna úplně jiná než na jakou jsem zvyklý. Jak už mnozí víte, od začátku dubna jezdím za ACK Stará Ves (hlavně zásluhou Michala Bučka). Díky tomu jsem se dostal na mnohé závody za hranicemi České republiky - hlavně Polsko a Slovensko. Tím nejdůležitějším se ale stalo minulý týden mistrovství ČR.

Přijeli jsme v předstihu už v úterý. Ve středu jsme si jeli projet trať časovky v Karlových Varech, která byla velmi náročná, nejen těžkým stoupáním hned po startu, které mělo cca 3 km a průměrné stoupání bylo 7% (takže takové Pustevny), ale i silným bočním větrem (kde loukoť určitě nebyla nejrychlejší jak jsem se sám přesvědčil) a zamotanými sjezdy. Na trati jsme potkali například Zdeňka Štybara, který s námi celý okruh objel a dal nám pár rad, nebo Pepu Černého. Na časovku jsem si hodně věřil, nakonec z toho bylo slušné 23 místo.

Silniční závod se jel v Plzni za chladného počasí (10stupňů), deště a silného větru. Okruh byl  náročný, závod měřil 134km s 2150 nastoupanými metry. Od začátku jsem se snažil být vepředu a pokoušel jsem se o únik, ale už od startu mi nohy nejely, byl jsem promrzlý. Než se mi v těle rozproudila krev, bylo vše rozhodnuto a já v hlavní skupině nebyl. Celý den jsem se hodně trápil. Z celkového počtu cca 120 jezdců dojela pouze polovina, podařilo se mi dotrápit do cíle na 40. místě.

Celkově jsem sám se sebou spokojený, mám spoustu zážitků na které nezapomenu a třeba to za rok bude jiný příběh."

FOTO od Luďka Figally